Utstilling: Grunnlovsjubileet 1814

Tidsrom: Åpning 10. april 2014 – tatt ned februar 2015

Bakgrunn: I forbindelse med grunnlovsjubileet 2014 ville vi lage et prosjekt/utstilling med lokalt tilsnitt. Samtidig var det svært viktig at den skulle rette seg først og fremst mot barn/unge. Et litt «tørt og tungt» stoff skulle gjøres levende på en lettfattelig måte. Vi hadde ideer på et rollespill/verksted.

Prosjektet skulle i første rekke rette seg mot elever i 1-7 trinn i kommunen, via «Den lokale kulturelle skolesekk». Vi ville også at det skulle lages et rollespill/verksted, som via museet skulle rette seg mot barnehagebarna i kommunen. Utstillingen og opplegget skulle også kunne knyttes til aktiviteter for andre aldersgrupper også, f.eks for historielaget eller Den kulturelle spaserstokken.

Det ble foretatt en eksekusjon til Eidsvoll tidlig i mars, hvor vi fikk en flott omvisning og fikk styrket ideen vår omkring utstillingen.

Rolf Steinar likte guidenes klær i garderoben på Eidsvoll.

Rolf Steinar likte guidenes klær i garderoben på Eidsvoll.

Tips å hente på Eidsvoll.

Tips å hente på Eidsvoll.

Lisa ser jakken hun har sydd i bruk av guide i Eidsvollsbygningen.

Lisa ser jakken hun har sydd i bruk av guide i Eidsvollsbygningen.

Benk på Eidsvoll - vi kopierer.

Benk på Eidsvoll – vi tok mål.

Grunnloven i storskrift-utgave på Eidsvoll.

Grunnloven i storskrift-utgave på Eidsvoll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er laget 20 ulike kostymer som barna blir kledd opp i ettersom historien 1814 fortelles; Bondegutter og jenter, Prins Chr. Frederik, Carl Johan, Presten, Sverdrup, Teis Lundegaard, Falsen, Wedel og de tre tjenestejentene. Les mer

Vi har lært masse om Hund & barn

Kulturtorvet har hatt besøk av Bente og Agnes fra Mandal hundesenter. Temaet var hund og barn. De holdt et flott foredrag med: 1 del rettet til barna og 1 del til de voksne.

Barna fikk mulighet til å fargelegge fine bilder fra masttilsynet og fikk med seg en plakat hjem. Også koste vi oss alle sammen med sjokoladekake med form som et hundebein.

Har du lyst til å printe ut bilder til å fargelegge eller plakaten finner du det her:

Tegnehefte

Plakat

 

bilde 2 (1) bilde 2 bilde 3 bilde 5 bilde 4